Ontwerpen is een proces waar verschillende uitgangspunten samen tot balans komen.

Keeris Architecten bna richt zich op het ontwerpen van functionele, kwalitatief hoogwaardige en maatschappelijk verantwoorde gebouwen, de opdrachtgever staat hierbij centraal. Het bureau ziet de architect als dienstverlener die zich ten doel stelt de huisvestingswens en het programma van eisen van de opdrachtgever zo optimaal mogelijk te vertalen naar een functioneel en architectonisch hoogwaardig resultaat. Het bureau beschouwt het als een uitdaging aspecten als functionaliteit, duurzaamheid, kostenbewustzijn en ruimtelijke beleving met elkaar in balans te brengen tot een architectonisch spannend en tot in detail kwalitatief hoogwaardig resultaat. Om dit doel te kunnen bereiken heeft Keeris Architecten een efficiënte werkwijze in een heldere organisatie waarbij het ontwerp- en uitvoeringsproces goed op elkaar zijn afgestemd.

 

Werkwijze

De korte communicatielijnen en de transparante organisatiestructuur bevorderen de collegiale en informele sfeer waardoor het bureau een betrouwbare partner is. Complexe projecten worden door een projectteam van de programmafase tot en met de oplevering begeleid. Het projectteam bestaat uit de architect met tekenaars, geassisteerd door interne en externe specialisten op deelgebieden. De samenstelling van deze teams wordt bepaald afhankelijk van de opdracht. In overleg met de opdrachtgever worden zorgvuldige analyses gemaakt van het programma van eisen en wensen. Hierbij worden het beschikbare budget, de randvoorwaarden en mogelijkheden van de locatie en de geldende voorschriften betrokken. Op basis van de analyses worden oppervlakte- en massastudies gemaakt. Deze worden samen met de architectonische en stedenbouwkundige uitgangspunten en de technische en financiële aspecten ter beoordeling aan de opdrachtgever voorgelegd. Als met de opdrachtgever overeenstemming is bereikt over hetgeen is voorgelegd, start de schetsontwerpfase.

 

Proces

Het bouwproces is de laatste jaren aanzienlijk gewijzigd. Een aantal oorzaken zijn hiervoor aan te wijzen zoals: de huidige conjunctuur, nieuwe technologische ontwikkelingen, strengere overheidseisen en het belangrijke aspect Duurzaam Bouwen. Een deskundige projectvoorbereiding en het nemen van de juiste beslissingen t.a.v. projectorganisatie en -realisatie zijn van groot belang. Met onze ervaring in het ontwerp- en bouwproces kunnen wij u van dienst zijn, projectafhankelijk maatwerk is daarbij vanzelfsprekend.

 

BIMx

Een virtuele wandeling door je 3D model maakt je ontwerp voor iedereen inzichtelijk. Of het nu gaat om een nieuwe woning of een complexe verbouwing met BIMx krijg je een realistische indruk. In de basis modelleren wij het exterieur ontwerp, als aanvulling gaan we in op het bouwkundige interieur ontwerp. 

Download de APP BIMx in je app store, en bekijk je ontwerp op je ipad of je smartphone, zelfs een VR-tool is hierin mogelijk.
Voor de werkwijze en extra informatie verwijzen we je graag naar de animatie op youtube  BIMx-presenter

BIM archicad

Bij Keeris Architecten werken we met BIM: een 3D Bouw Informatie Model, waarmee we integraal kunnen samenwerken met andere disciplines in de bouwsector. Met onze BIM modellen (IFC) en ook Autocad bestanden (DWG) kunnen we perfect digitaal communiceren met onder andere onze adviseurs en aannemers.

Met behulp van BIM verminderen we faalkosten. Realiseren we goed afgestemde gebouwen. Bevorderen we kwaliteit en samenwerking. Dragen we bij aan duurzaamheid, omdat er geen materialen worden verspild. En het helpt ons de opdrachtgever mee te nemen in het ontwerpproces en de uitwerking ervan. Het maakt inzichtelijk hoe het gebouw eruit komt te zien, met alles erop en eraan. Van dakpan tot drempel en van brievenbus tot gevelsteen.