Wij zijn Keeris Architecten, wat kunnen wij voor u (be) tekenen ?

Leuk dat u even de moeite heeft genomen onze website te bezoeken.
Wij zijn een toonaangevend ontwerpbureau in de Brabantse Kempen, met een team van 10 enthousiaste medewerkers. 
Al  sinds 1979 geven wij vorm aan 'onze' gebouwde omgeving, laat u inspireren !
Particulier, ondernemer, woningstichting, zorginstelling of CPO u kunt bij ons terecht voor een goed advies op maat.

Kijk eens rond in ons projecten overzicht om te zien wat we allemaal maken of neem direct contact op voor een afspraak.

Het laatste nieuws van Keeris Architecten

Keeris Architectuur als decor voor de Mercedes kalender 2018

'Of we het leuk vinden dat ons ontwerp gaat dienen als achtergrond voor een fotoshoot?'

Maar natuurlijk!


In opdracht van Mercedes, en geladen met een achterbak vol camera’s en apparatuur, maakte de Eindhovense fotograaf Gijs Spierings een speciale ‘Mercedes roadtrip’ om zo enkele nieuwe modellen van Mercedes op de gevoelige plaat te zetten. 

De verschillende types Electric Intelligence (EQ) zijn door een zestal fotograven in heel Europa gefotografeerd. De mooiste landschappen en achtergronden uit Zweden, Italië, Spanje, Duitsland, Belgie & Nederland presenteren de nieuwe lijn van Mercedes.

Ons project, villa te Riethoven, (Eindhoven wat iets mondialer klinkt) is opgenomen als de maand April en zal in menig mercedes showroom als paradeplaatje aan de muur komen te hangen!

Mercedes fan? -> link

Prettige feestdagen

Namens het team van Keeris Architecten wensen wij jullie fijne feestdagen en een creatief 2018! Vanaf 3 januari zijn wij weer open.

 

Willem, Ine, Paul, Vera, Gerard, Lilian, Tinie, Erik, Timo, Freek, Bart, Gijs & Pieter

Eindejaar excursie 2017

Donderdag 21 december gaan we met ons gehele team van tekenaars, architecten, projectleiders en administratie onze jaarlijkse (voor) opgeleverde projecten bekijken!

We beginnen bij een ontwikkeling met getoogde tweekappers in Mierlo en eindigen in ons eigen Eersel met enkele zeer aansprekende projecten. Bij ieder bezoek zal de opdrachtgever aanwezig zijn om zijn ervaring met ons kantoor te delen. Leuk om dan te zien hoe intensieve samenwerking leidt tot prachtige gebouwen waar heel het kantoor bij betrokken is geweest. We sluiten dit jaar samen met onze partners af bij restaurant De Tramhalte in Duizel en toasten daar op een nieuw inspiratievol jaar!

 

Wij zijn deze dag slechts via de voicemail of per mobiele telefoon bereikbaar, vrijdag 22 december is onze laatste werkdag.

 

Buurtboerderij in aanbouw!

EERSEL - Vrijwilligers zijn hard aan het werk om de Buurtboerderij Kerkebogten te voltooien. Een buurtboerderij niet voor de buurt alleen en meer dan dieren kijken. Er is zeker ruimte voor sociale contacten, en gezellig bijkletsen. Een nieuw Eersels pareltje in wording.

De boerderij ligt in de gemêleerde wijk Kerkebogten. Een wijk met mensen met een fysieke en of verstandelijke beperking, senioren, starters en jonge gezinnen. Daarom ook een buurtboerderij en geen kinderboerderij. Het moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt. Zo komt er een hooimijt met warmtestralers, waaronder het goed toeven is. Behalve een aantal buitenweiden komt er een kippenhok, klein dierenruimte, kantine en invalidetoilet. Knuffeldieren zitten op rolstoelhoogte voor trapgevelhuisjes.

Kijkers zijn er al genoeg en de meest gestelde vraag is: 'Wanneer gaat de boerderij open?' Projectleider en bestuurslid Willy Timmermans: ,,We hopen met kerstmis, maar het is ook afhankelijk van de hulp die we krijgen. De vrijwilligers hebben nu eenmaal geen vaste werkweek. Verder kost het gewoon tijd om het meteen goed te maken. De bouw is duurzaam, degelijk energieneutraal, diervriendelijk, rolstoeltoegankelijk en zo mogelijk ook nog hufterproof."


Zie ook: artikel Eindhovens Dagblad

'schuur'woningen Duizel-Noord van Start

Momenteel is er gestart met de bouw (voorbereiding) van drie fraaie vrijstaande woningen in het plan Duizel-Noord. Na intensief overleg met de opdrachtgevers zijn er twee opvallende schuurwoningen ontworpen, geheel passend binnen het beeldkwaliteitsplan. Speerpunten; dominante kappen, combinaties van open & gesloten gevels en de toepassing van traditionele materialen in een moderne uitvoering.

In het middendeel is een meer historiserende woning ontworpen die de overgang van oud Duizel naar het nieuwe uitleggebied begeleidt. Over het algemeen hebben keuze in moderne installatieconcepten tot zeer duurzame ontwerpen geleid, waarbij in combinatie met zorgvuldig geplaatste PV-panelen een lage EPC is gehaald.

Voor meer informatie over particuliere kavels in het plangebied Duizel-Noord kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor.

Papillon te Mierlo bereikt hoogste punt

Met het plaatsen van de karakteristieke getoogde daken is het hoogste punt bereikt van de tweekappers "Papillon" in bouwplan de Luchen te Mierlo.

De afgelopen maanden is samen met bouwbedrijf Van Gerven uit Mierlo het prefab dak tot in de puntjes uitgewerkt op de tekenplank. Het resultaat mag er wezen, alle elementen passen perfect en geven de woningen direct hun eigentijdse uitstraling!

Op de project pagina (link) kunt u het project bekijken, alle woningen zijn reeds verkocht en worden naar verwachting in het najaar opgeleverd.

Poort van Eersel van start!

Op de hoek Nieuwstraat- Willibrorduslaan in Eersel zal binnen afzienbare tijd 'de Poort van Eersel' verrijzen. Het is een in het oog springend ontwerp die het entreegebouw van de winkelstraat van Eersel gaat vormen.
Op de begane grond komt een prominent gelegen commerciële ruimte en zijn er tevens de bergingen en afgeschermde parkeerplaatsen voorzien.

De hoofdbouw omvat 3 verdiepingen met op elke laag 12 appartementen, dit is een mix van drie en tweekamer appartementen met een loggia of balkon. Op de 3e verdieping zijn enkele appartementen ontworpen met een terugliggend dakterras.

Het totale programma omvat 36 koop / huur appartementen, ca. 100 m² commerciële ruimte / voorzieningen en parkeerplaatsen.

Momenteel worden de bestaande panden gesloopt en zal aannemersbedrijf P. van Hulst BV snel beginnen met het uitzetten van deze nieuwe ontwikkeling die Eersel verdient!

Officiële start bouw buurtboerderij Kerkebogten Eersel

Na een intensief voortraject gaat de bouw van de buurtboerderij in Kerkebogten in Eersel binnenkort van start. Deze mijlpaal werd gevierd door het bestuur van de buurtboerderij samen met sponsoren, vrijwilligers en omwonenden. Burgemeester Anja Thijs-Rademakers gaf door het onthullen van een bouwbord het officiële startsein voor de komst van de buurtboerderij.

De buurtboerderij wordt gerealiseerd aan de Houtwal in de wijk Kerkebogten in Eersel. De buurtboerderij heeft een openbaar karakter waarbij er de mogelijkheid is geboden om een rondje te maken om het terrein. In het midden is er een zeshoekig pleintje ontworpen met een bijpassende houten overkapping hieraan zijn twee a drie nachtverblijven gekoppeld. Het is een duurzaam ontwerp waar extra verblijven eenvoudig aan toegevoegd kunnen worden.
Het plein biedt de mogelijkheid voor nauw contact met de verschillende boerderijdieren. Het ontwerp is een knipoog naar De Rondeelstal van Vencomatic maar dan in een dynamische mini-uitvoering' aldus dus de Eerselse architect Pieter Keeris.

Iedereen die wil sponsoren of op een andere manier een bijdrage kan leveren of zich als vrijwilliger wil aanmelden kan zich melden bij  stichtingbuurtboerderij@gmail.com

.

Start bouw CPO Peelven Deurne

Onder toeziend oog van vele betrokken is afgelopen week de officiële start bouw gevierd van 12 CPO woningen te Deurne! Ondanks het koude winterweer bleek het een gezellig samenzijn van opdrachtgevers, bouwers en adviseurs! Dit CPO project op de locatie Peelven te Deurne omvat 12 woningen in de categorie starters tot doorstromers. Met veel individualiteit in de plattegronden, een collectieve gedachte in uitvoering gecombineerd met een scherpe prijs laat dit project zien hoe CPO bedoeld is!

CPO Parkzicht Gilze opgeleverd!

Voordat de bewoners 'echt' de sleutel hebben gekregen heeft deze Drone alvast een kijkje genomen bij dit bijzondere project. Dit project gelegen op de voormalige sportaccommodatie in het centrum van Gilze is begeleid door DroomWonenBreda en ontworpen door Keeris Architecten bna.

In totaal zijn er door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen 15 woningen gebouwd, bestaande uit zowel vrijstaande, tweekappers als rijwoningen. De hoge kwaliteit aan materialen zoals gebakken pannen, zinken goten en onderhoudsvrije boeidelen dragen bij aan een kwalitatief hoogstaand project!  Doordat de woningen gekoppeld zijn met de carports ontstaat er een fraai collectief plan.

Wij wensen de bewoners veel woonplezier!!! 

LINK HOVERVIEW CPO PARKZICHT

Plan Hoogstraat te Eersel komt eraan!

Laat u bij Keeris Architecten inspireren voor het bouwen aan de Hoogstraat!

Heeft u plannen om op dit mooie stukje Eersel uw droomhuis te realiseren? Kom dan zeker langs voor een vrijblijvend gesprek! Wij informeren u hier over de mogelijkheden in architectuur, het kostenaspect en het traject voor het verkrijgen van de bouwvergunning. Het doel is om samen met u een prachtige woning te ontwerpen op deze landelijke locatie.

Plan Hoogstraat belooft een prachtig plan te worden en daar kunt u door de particuliere vrijheid zelf een steentje aan bijdragen. Een vergelijkbaar plan is uitbreiding van de Rosheuvel in Eersel waar Keeris Architecten 9 vrijstaande woningen heeft ontworpen. Graag rijden we samen door deze wijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor u!

Het plangebied Hoogstraat ligt op een mooie locatie aan de zuidoostelijke rand van de kern Eersel. Op deze unieke plek liggen de 30 vrije kavels die in grootte variëren van circa 503 m2 tot circa 931 m2. Hoogstraat sluit nauwgezet aan op de sfeer en karakteristiek van het oude Eersel. Verdeeld over drie deelgebieden is binnen het plan plek voor nieuwe boerderijwoningen, grote dorpswoningen en woningen onder vrije architectuur. contact

Nieuwe website gelanceerd!

Beste bezoeker,


Vanaf heden staat onze vernieuwde website online!

Er is samen met Bart Roos van the Identiteam hard gewerkt aan deze facelift!
De website is volledig ‘responsive’ en daarmee toegankelijk voor smartphones en tablets. 
Tal van nieuwe aansprekende projecten zijn toegevoegd en ook onze contact pagina is geheel vernieuwd.

Neem gerust een kijkje, met vriendelijke groet Team Keeris Architecten.
 

 

 

 

initiatief CPO Middelbeers

Onder veel belangstelling is op 25 januari een initiatief presentatie gehouden voor potentiele bewoners voor een nieuw CPO project in Middelbeers. Door Keeris Architecten is aan de hand van het proces de eerste verkavelingsstudies en een 'sneak preview' gepresenteerd.


Ook in Middelbeers komt een mooi CPO project, we hebben zin in de volgende sessie!

Hoogste punt CPO Zuiderpark

In het voorjar van 2016 heeft bouwbedrijf Wagemakers het hoogste punt bereikt voor de bouw van 22 CPO woningen, project Zuiderpark te Uden. De feestcommissie had de zaken goed voorbereid zodat zowel de bouwvakkers als de toekomstige leden en adviseurs niks tekort zijn gekomen. Snel door naar de oplevering, aldus de voorzitter van de vereniging :-).

Project excursie januari 2016

Als jaarafsluiter en volgens goed gebruik hebben we met ons gehele team ook dit jaar weer tal van projecten bezocht. Uiteenlopende projecten in diverse uitvoeringsstadia zijn bezocht, uiteraard allen ontworpen door Keeris Architecten. Een greep uit de bezochte projecten; Passiefhuis te Asten, CPO project van 17 woningen te Overloon, villa te Venlo (foto), particuliere woonhuizen te Veldhoven en Eersel. Door onze trotse opdrachtgevers zijn we verwelkomd met hapjes en drankjes.  Als afsluiter zijn we gezellig gaan dineren op de Markt in Eersel.

De batterij is weer opgeladen om ook in 2016 weer vele mooie projecten te mogen realiseren!

Winnaar architecten selectie Stokekkers!

In competitie, uitgegeven door de gemeente Bladel, is het plan 'de Wijde Blick' als trotse winnaar uit de bus gekomen! Onze inzending is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaar en bouwer Van Santvoort, stedenbouwkundige Anneke van Sonsbeek en Keeris Architecten. 'Landelijk' en 'ruraal' zijn de uitgangspunten geweest voor het architectonisch ontwerp in de uitbreidingswijk van het plan Stokekkers te Hapert. De beoordelingscommissie was zeer enthousiast over ons ontwerp en kende het maximaal te halen punten toe aan het thema kwaliteit!